NAV lyser ut FoU-midler for 2024 om sosiale tjenester i NAV-kontoret
NAV lyser ut inntil 30 millioner kroner i forskningsmidler til prosjekter som gir ny kunnskap om det tematiske satsingsområdet sosiale tjenester i NAV-kontoret.
Gjennom åpne utlysninger av FoU-midler inviterer NAV forskningsmiljøer til å foreslå prosjekter som kan bidra til å styrke kunnskapsgrunnlaget for praksisutøvelse, tjeneste- og politikkutvikling innenfor ett eller flere tematiske satsingsområder beskrevet i FoU-planen. I denne runden lyser vi ut forskningsmidler innenfor temaet sosiale tjenester i NAV-kontoret.
NAV har mottatt i alt 46 prosjektskisser i første trinn av utlysningsprosessen. Av disse går åtte nå videre til neste trinn.
Hva skal prosjektene gi kunnskap om?
I denne utlysningsrunden etterspør vi prosjekter som kan gi kunnskap om temaene som er beskrevet i Programnotat Sosiale tjenester i NAV-kontoret (2023).
Det er viktig at forskningen NAV finansierer, holder høy vitenskapelig kvalitet og munner ut i solid kunnskap som kan være til nytte i politikk- og tjenesteutvikling. Det er opp til søker å foreslå et design som er egnet til å belyse foreslåtte problemstillinger og temaer, innenfor rammene av forskningsetiske retningslinjer og personvernlovgivning.
Les mer om tilgjengelige data og søknad om dispensasjon fra taushetsplikt.
Se SSBs nettsider for informasjon om KOSTRA (kommune-stat-rapportering).
Søknadsprosessen: Utvikling av prosjekter i to trinn
Trinn 1: Vi inviterer forskningsmiljøer til å levere en overordnet prosjektskisse som beskriver hvilke problemstillinger de ønsker å belyse i prosjektet, grovrisset av et forskningsdesign og hvilke metoder som er tenkt brukt. Skissen skal også beskrive forskerteamets kompetanse, og hvordan denne er relevant. Skissene blir vurdert etter prinsipper for FoU-arbeidet i NAV: relevans, kvalitet og mulig påvirkningskraft (se NAVs FoU-plan).
Trinn 2: NAV vil gå i dialog med søkere om prosjektskisser som går videre til neste fase. Forskningsmiljøene får da mulighet til å videreutvikle prosjektskissene og levere en fullstendig prosjektsøknad.
NAV kan kompensere forskerne for arbeidstimene brukt i trinn to med opptil kr. 30 000 inkl. mva.
Vi understreker at søkere som går videre i konkurransen etter første trinn, ikke nødvendigvis får innvilget endelig søknad. Både prosjektskisser og søknader skal vurderes av et bredt sammensatt utvalg med representanter fra ulike fagmiljøer i Arbeids- og velferdsdirektoratet.
Viktige milepæler i prosessen: