Ved utgangen av juni 2025 var det 2 329 helt ledige i Møre og Romsdal. Det tilsvarer 1,7 prosent av arbeidsstyrken. Det er litt lavere ledighet enn landsnittet som er 2,0 prosent.
I tillegg til de 2 329 helt ledige er 1 018 delvis ledige og 589 arbeidssøkere på tiltak. Til sammen utgjør dette 3 936 arbeidssøkere, tilsvarende 2,8 prosent av arbeidsstyrken. Blant disse er 221 permitterte, 0,2 prosent av arbeidsstyrken.
Det er lav ledighet i alle kommunene i Møre og Romsdal. Kun tre kommuner har arbeidsledighet på 2 prosent eller mer. Det er Hareid med 2,3 prosent, Surnadal med 2,1 prosent og Tingvoll med 2,0 prosent.
Det er 344 helt ledige Ukrainere i Møre og Romsdal. Det er en nedgang på 17 fra juni i 2024.
1 445 fordrevne ukrainere i jobb
Ved siste måling, utgangen av mai 2025 var det 3 804 fordrevne ukrainere i Møre og Romsdal i aldersgruppen 20-66 år. Dette tallet har vært ganske stabilt de siste månedene, og siden januar i år tilsvarer det en økning på 49. Det siste året er økningen på 472.
Økningen for antall i jobb har vært større, og siden mai i fjor er økningen på 782, og bare siste måned er økningen på 98. De fleste har jobber tilnærmet fullt. 1 092 arbeidsforhold med over 30 timer i uka, 226 med 15-29 timer i uka og 256 med 1-14 timer. Summen av disse arbeidsforholdene er over 1 445, så flere har mer enn ett arbeidsforhold.
I Møre og Romsdal har vi en andel i jobb på 38 prosent, litt høyere enn landsnittet på 36 prosent.
Brudd i statistikken for arbeidsledige:
Nav jobber med å fase ut gamle IT-systemer og å fase inn nye. Denne våren innføres blant annet et nytt arbeidssøkerregister og andre endringer som påvirker ledighetsstatistikken. Det gjør at det er brudd i statistikken fra april 2025.
Endringene etter april er ikke større enn at vi tar med figuren under som viser utvikling over antall helt ledige over tid.

Arbeidsindikatoren – høy overgang til arbeid i Nav Møre og Romsdal
En av Navs viktigste oppgaver er å bidra til at folk kommer i jobb. Nav har utviklet en arbeidsindikator som måler hvor godt vi lykkes med dette arbeidet. De første resultatene viser at Nav-kontorene i Møre og Romsdal samlet leverer de beste resultatene i landet.
– En av Navs viktigste oppgaver er å bidra til at folk kommer i jobb. Det er bra at vi nå har fått et verktøy som måler hvor godt vi lykkes med samfunnsoppdraget vårt. Det gir oss verdifull innsikt i eget arbeid, som vi skal vi bruke til å bli enda bedre, sier direktør i Nav Møre og Romsdal Stein Veland.
Den nye arbeidsindikatoren måler Navs bidrag til hvorvidt folk kommer ut i jobb. Den tar utgangspunkt i personene som får arbeidsrettet oppfølging fra Nav i en gitt måned, og hvor mange av disse som er i jobb tre måneder senere.
Indikatoren beregner et statistisk forventet resultatet basert på kjennetegn ved personene som får oppfølging fra Nav, og forholdene på arbeidsmarkedet.
Forskjellen mellom det statistisk forventede resultatet, og det faktiske resultatet, viser om Nav har bidratt til å få flere eller færre ut i jobb enn forventet.
Den statistiske forventningen er basert på hvordan det har gått med personer som tidligere har hatt arbeidsrettet oppfølging i Nav, i perioden fra 2017 og fram til nå. Indikatoren måler altså bidraget til Nav sammenlignet med hva Nav tidligere har fått til.
Se artikkelen Spørsmål og svar om arbeidsindikatoren for mer detaljert informasjon om hvordan indikatoren fungerer, og for eksempel hvilke kjennetegn ved personer den tar høyde for.
Fortsatt gode tall fra Møre og Romsdal
Denne måneden kom nye tall for overgang til jobb blant de Nav følger opp. Nå er det offentliggjort tre nye måneder, og de siste tallene viser om de som var under oppfølging av Nav i desember 2024 var i jobb eller ikke i mars 2025.
De gode resultatene vi hadde fram til og med september har vi også i perioden oktober til desember. På neste side har vi valgt ut tre områder vi viser grafisk sammenlignet med landet. Det er alle målgrupper samlet, ungdomsgarantien og innvandrere.
For ytterligere resultater for fylker og Nav-kontor finner dere i Excel ark på nav.no.



Les hele pressemeldingen og vedlegg: