Ved utgangen av juni var 60 600 personer registrert som helt arbeidsledige hos Nav. De utgjør 2,0 prosent av arbeidsstyrken.
Av alle arbeidssøkere var 12 500 personer på tiltak, mens 23 900 personer var delvis ledige. De utgjør 0,4 prosent og 0,8 prosent av arbeidsstyrken.
Totalt var 97 000 personer registrert som arbeidssøkere hos Nav i juni. De utgjør 3,2 prosent av arbeidsstyrken.
Grunnet brudd i statistikken er disse tallene ikke direkte sammenlignbare med tidligere måneder.
– Vi anslår en svak økning i antallet helt ledige, basert på utviklingen i antallet helt ledige dagpengemottakere. Samtidig er arbeidsledigheten fortsatt på et lavt nivå, og det er mange ledige jobber, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.
Nav jobber med å fase ut gamle IT-systemer og å fase inn nye. Denne våren innføres blant annet et nytt arbeidssøkerregister og andre endringer som påvirker ledighetsstatistikken. Det gjør at det er brudd i statistikken i april, mai og juni. Derfor publiserer vi ikke sesong- og bruddjusterte tall for helt ledige, delvis ledige, arbeidssøkere på tiltak og samlet antall arbeidssøkere denne måneden. Les mer om bruddet her.
Tabell 1. Antall personer og andel av arbeidsstyrken som er registrert som helt ledige. Ikke sesongjustert, og justert for brudd og sesongvariasjoner

Litt flere helt ledige som mottar dagpenger
Antall dagpengemottakere er lite påvirket av bruddene i ledighetsstatistikken de siste tre månedene. Dette er dermed en god indikator for utviklingen i ledigheten. Antall mottakere av dagpenger gikk ned med 100 personer i juni, mens antall helt arbeidsledige som mottar dagpenger økte med 500 personer.
Andelen av de helt ledige som mottar dagpenger har økt fra 38 prosent høsten 2022, til 47 prosent i juni 2025. I samme periode har ledigheten økt, blant annet som følge av dårligere tider for bygge- og anleggsbransjen.
Når ledigheten øker, er det flere som blir ledige fordi de mister jobben. Dermed har også en høyere andel rett på dagpenger. Når ledigheten går ned er det ofte de med dagpenger som får jobb først, og færre blir ledige fordi de mister jobben. Da går også andelen med dagpenger ned.
Figur 1. Antall mottakere av dagpenger og helt ledige mottakere av dagpenger. Sesongjusterte tall. Januar 2023-juni 2025

Fortsatt mange ledige stillinger
I løpet av juni ble det registrert 32 100 ledige stillinger på arbeidsplassen.no. Det tilsvarer 1 900 per virkedag (sesongjustert). Det er flere enn i mai i år, men en nedgang på 2 prosent sammenlignet med juni 2024. Tallene for ledige stillinger er ikke påvirket av bruddet i ledighetsstatistikken.
Det er flest ledige stillinger innen helse, pleie og omsorg (7 100), butikk- og salgsarbeid (4 100), samt innen serviceyrker og annet arbeid (3 100). Sammenlignet med juni i fjor er det en nedgang for de fleste yrkesgrupper. Innen yrkesgruppene serviceyrker og annet arbeid (21 prosent), butikk- og salgsarbeid (16 prosent), industriarbeid (9 prosent) og bygg og anlegg (2 prosent) er det derimot relativt flere ledige stillinger enn på samme tid i fjor.
Høyest ledighet i Oslo
Arbeidsledigheten er høyest i Oslo og Østfold, hvor 2,8 prosent av arbeidsstyrken er registrert som helt ledig. Troms og Nordland er fylkene med lavest ledighet, med 1,3 og 1,4 prosent av arbeidsstyrken.
Lavest arbeidsledighet innen akademiske yrker
Ledigheten er lavest innen akademiske yrker. I denne yrkesgruppa er 0,8 prosent av arbeidsstyrken registrert som helt ledige. Den høyeste ledigheten finner vi innen bygg og anlegg, med 2,9 prosent.
Se alle tall fra ledighetsstatistikken her
Pressen kan kontakte Nav for spørsmål på presse@nav.no eller på telefon 400 03 144.