Hvis du svarer ja, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til statistikk, analyse, spørreundersøkelser og brukertester. Målet er å forstå hvordan du og andre bruker nav.no, slik at vi kan forbedre nettsidene og tjenestene våre.
Du kan når som helst endre samtykket ditt via lenken i bunnmenyen.
Vi har også nødvendige informasjonskapsler, som ikke kan velges bort. Om informasjonskapslene våre.
Det legemeldte sykefraværet gikk opp med 2,8 prosent fra 2. kvartal 2010 til 2. kvartal 2011. Sykefraværet er nå 5,7 prosent. Det har vært en nedgang i det legemeldte fraværet på 9,9 prosent fra 2. kvartal 2001, året da IA-avtalen ble inngått.
Nå som effekten av både svineinfluensaen og finanskrisen er borte, ser vi at sykefraværet har vært relativt stabilt på rundt 5,7 prosent siden 2005.
Sykefraværet steg i de fleste fylker fra 2. kvartal 2010 til 2. kvartal 2011. Unntak er Finnmark som har hatt en nedgang på 6,9 prosent og Nord – Trøndelag med en liten nedgang på 0,2 prosent. Det legemeldte fraværet er høyest i Troms (6,9 %) og lavest i Rogaland (4,7 %).
Offentlig administrasjon, forsvar og sosialforsikring har hatt den største økning i sykefraværet (+ 8,5 %). Bergverk og utvinning har også tilsynelatende hatt en stor økning i sykefraværet. Økningen skyldes imidlertid at nye bedrifter med høyt sykefravær nå er definert inn i denne næringen. Jordbruk, skogbruk og fiske (-6,7 %) og overnattings- og serveringsvirksomhet (-3,6 %) har hatt en nedgang i sykefraværet.
Påbegynte sykefraværstilfeller i 2 kvartal 2010 har en gjennomsnittlig varighet på 39,7 dager, mens varigheten for påbegynte tilfeller i 2. kvartal 2009 var på 40 dager.
Statistikk fra Arbeids- og velferdsdirektoratet omfatter bare legemeldt fravær