Lokal informasjon

NAV Arbeidslivssenter Møre og Romsdal er eit ressurs- og kompetansesenter for eit inkluderande arbeidsliv.

500 deltakarar på Arbeidslivskonferansen

NAV Arbeidslivssenter Møre og Romsdal inviterte i samarbeid med partane i arbeidslivet til konferanse om IA-avtalen på Parken kulturhus i Ålesund 27. januar 2020. Tema for konferansen var: Kva skal til for å lukkast med å skape eit godt forebyggande arbeidsmiljø og redusere sjukefråværet i arbeidslivet?

Godt arbeidsmiljø er god butikk

Dette er hovedbudskapet i kronikk skrevet av avdelingsdirektør Astrid F. Paulsen ved NAV Arbeidslivssenter Møre og Romsdal. Høyt sykefravær koster kommunene i Møre og Romsdal dyrt. Arbeidsmiljø er et viktig virkemiddel for økt lønnsomhet og gode tjenester, og handler om hvordan man organiserer, planlegger og gjennomfører arbeidet.

Podkasten "På jobben"

Idébanken er ute med episode 14 av podkasten «På jobben». Den har tittelen «Hva gjør vi når noen sliter psykisk på jobben?». Lettere psykiske lidelser er blant de vanligste årsakene til sykefravær i Norge. For svært mange av dem som opplever angst og depresjoner, kan arbeidsplassen være det beste stedet å være. Men hva skal til for at jobben blir et helsehus som både ser og legger til rette for mennesker med psykiske lidelser?

Samarbeid om inkludering av unge

Fylkesdirektør i NAV Møre og Romsdal, Stein Veland, oppfordrer til en "0-visjon" for unge utenfor arbeidslivet. NAV var nylig på besøk hos Quality Hotel Ålesund for dialog om arbeidsinkludering av unge. Hotelldirektør Aina Aalen Bjerkvik delte nyttig erfaringsbasert kunnskap for å lykkes med arbeidsinkludering i hotellbransjen.