Historikk

Historiske versjoner

Hvor mye kan du få i dagpenger?

deltTekst
Id: f4b68721-5458-4de8-bac6-99f454f8891a
Valgt dato:

Rekonstruksjon

På grunn av midlertidige koronaregler får du

Når koronaregelverket avvikles, går vi tilbake til de vanlige reglene for hvor mye du kan få i dagpenger. Etter de vanlige reglene vil du få 62,4 % av inntektene dine på opptil 6 G

kroner (6 G).

Du kan også Logge inn i NAVs dagpengekalkulator for å se hvor mye du kan ha rett til i dagpenger.

Dagpenger er skattepliktige. Gå til skatteetaten.no hvis du har behov for å gjøre endringer på skattekortet.

Du får ikke utbetaling for de 3 første dagene du har rett til dagpenger. Dette er din egenandel og kalles ventedager. NAV trekker ventedagene automatisk.

Du får ikke dagpenger hvis du ikke blir ferdig med ventedagene innen de 15 første virkedagene. Har du på grunn av dette ikke fått utbetalt dagpenger etter de 2 første meldekortperiodene, bør du derfor søke på nytt hvis du fremdeles trenger dagpenger. Ta kontakt med NAV hvis du er usikker.

For deg som er permittert fra fiskeindustrien er det ikke ventedager.

Får du forskutterte lønnsgarantimidler i form av dagpenger, er det ikke ventedager. Får du innvilget en ny dagpengeperiode etter forskutterte lønnsgarantimidler, er det ventedager.

Som nydimmitert vernepliktig kan du få 0.0461538 G

kroner per uke uavhengig av tidligere inntekt. Har du tjent over 3 G kroner, kan du ha rett til mer. NAV beregner automatisk hva som lønner seg for deg.

Forsørger du barn (biologiske og/eller adoptivbarn) under 18 år kan du ha rett på barnetillegg. Barnet må være bosatt i Norge eller annet EØS-land og forsørges av deg, men barnet trenger ikke bo hos deg. Du får ikke barnetillegg hvis barnet oppholder seg utenfor EØS-området i over 90 dager i løpet av en tolvmånedersperiode. Barnetillegget er på 17 kroner per barn og utbetales for fem dager i uken.