Utleggstrekk blir rapportert til Utleggsdatabasen. Utleggspant i for eksempel bankkonto, motorvogner og annet løsøre blir registrert i Løsøreregisteret. Utleggspant i fast eiendom eller andel i borettslag blir registrert hos Kartverket.

Opplysninger fra disse registrene blir brukt av kredittopplysningsselskap med konsesjon. De selger opplysningene videre til banker og andre kredittselskap. Opplysninger om trekk og utleggspant gir betalingsanmerkning.

Sletting av betalingsanmerkning

For å bli kvitt en betalingsanmerkning må du gjøre opp gjelden i saken din. Vi sletter utleggspant når krav som er sikret med utleggspant blir betalt, eller når vi finner grunn til å stoppe pålagt trekk. Da blir registrering slettet i løpet av noen få dager hos henholdsvis Kartverket, Løsøreregistret eller i Utleggsdatabasen.

NAV Innkreving har ingen kontroll eller innvirkning på registreringer for øvrig. Hvis finans- og kredittopplysningsselskap ikke gjør daglige oppdateringer kan du oppleve at deres opplysninger ikke er oppdaterte.

Experian og Bisnode er kredittopplysningsselskap som har konsesjon. Du kan selv sjekke dine kredittopplysninger på deres nettsider; experian.no eller bisnode.no.