Utlysning av FoU-midler for 2023
NAV lyste ut inntil 30 millioner kroner i forskningsmidler til prosjekter under det tematiske satsingsområdet arbeidsrettede tiltak og virkemidler. Vi mottok 55 skisser innen tidsfristen.
Gjennom åpne utlysninger av FoU-midler inviterer NAV forskningsmiljøer til å foreslå prosjekter som kan bidra til å styrke kunnskapsgrunnlaget for praksisutøvelse, tjeneste- og politikkutvikling innenfor ett eller flere tematiske satsingsområder beskrevet i FoU-planen. I denne runden har vi lyst ut forskningsmidler innenfor arbeidsrettede tiltak og virkemidler.
Programnotat Arbeidsrettede tiltak og virkemidler (2023) beskriver området og gjør rede for kunnskapsbehovene.
Vi mottok 55 skisser i første utlysningsrunde, og fem av disse gikk videre til andre trinn i prosessen. Skissene ble vurdert etter prinsipper for FoU-arbeidet i NAV; relevans, kvalitet, potensiell påvirkningskraft (se NAVs FoU-plan) og gjennomførbarhet.
Skissene som har gått videre:
- Arbeidsgivere som bedre medspillere, SNF
- Samkjørt – kan samtidig og samstemt oppfølging i NAV, tiltaksbedrift og helsevesen bidra til stabil arbeidsdeltakelse? Sykehuset i Vestfold
- NAV-veiledernes virkemidler og handlingsrom i møtet med arbeidsgiverne, AFI
- Infrastruktur for kontinuerlig utprøving og evaluering av arbeidsmarkedstiltak, Frischsenteret
- Utvikling og implementering av «Mulighetsrommet» - hvordan påvirkes forvaltningen av tiltaksporteføljen av tilgjengelighet til informasjon om tiltak? HiNN
Videreutvikling av prosjekter i andre trinn
NAV går nå i dialog med forskningsmiljøene bak de aktuelle prosjektskissene. Forskningsmiljøene får da mulighet til å videreutvikle prosjektskissene og anledning til å levere endelig søknad. Vurderingskriteriene deles med de aktuelle miljøene.
Det at skissene har gått videre til fase to, innebærer ikke nødvendigvis at den ferdige søknaden blir innvilget. Søknadene skal vurderes av et bredt sammensatt utvalg av representanter fra Arbeids- og velferdsdirektoratet, som har fagkompetanse på relevante tema og analysemetoder.
NAV vil kompensere forskerne for arbeidstimene brukt i trinn 2, inntil kr. 50 000 inkl. mva.
