Hva jobber man med innenfor næringsmiddelindustrien?

Som fagarbeider i næringsmiddelindustrien kan du jobbe med sjømatproduksjon, som slakter, pølsemaker, kjøttskjærer eller innen industriell matproduksjon.

Hvem passer dette kurset for?

Du må:

  • være registrert som arbeidssøker over 19 år
  • har interesse og motivasjon for å jobbe innenfor næringsmiddelfaget
  • kan være mobil og kunne jobbe med variert arbeidstid
  • ha generelt god helse

Innhold i kurset

Etter endt kurs skal du være kvalifisert til å jobbe innen næringsmiddelindustrien. Du vil få formell kompetanse innenfor næringsmiddelfaget, som du kan bygge på til et fagbrev. 

Kurset gjennomføres som en kombinasjon av teoretisk opplæring og praktisk opplæring i næringsmiddelindustrien i Vestfold og Telemark.

Oppæringen følger læreplan for VG1 Restaurant og matfag og VG2 matfag, inneholder et forkurs og et hovedkurs og består av følgende tema:

  • Motivasjon og holdninger
  • Jobbsmak i næringsmiddelindustri
  • IK-mat og kompetanse
  • Kvalitetssikringssystem
  • Personlig hygiene
  • Produksjonshygiene
  • Renhold og desinfeksjon
  • Truckførersertifisering