En regntung himmel la ingen demper på feststemningen da Globale Bærum skulle feire sine første 365 vel gjennomførte dager. Markeringen var lagt til Bærum Rådhus, og de inviterte gjestene ble ønsket velkommen med deilig kaffe fra Høl i CV-en (en kaffebar på hjul som ansetter folk som trenger å komme inn i arbeidslivet) og eget Globale Bærum flaskevann med kunsttrykk fra Bjørg Thoralvsdottir.

Blant gjestene var representanter fra nærliggende NAV-kontor, fra frivillighet, kommunen, og fra næringsliv; både arbeidstakere og arbeidsgivere. NAV-direktør Sigrun Vågeng og direktør for NAV Vest-Viken, Inger Anne Speilberg, var også blant publikum. 

 Gleden ved å ansette

 Statsråd Jan Tore Sanner roste arbeidet som var lagt ned, og Bærums-ordfører Lisbeth Hammer Krog ønsket ham like godt varmt velkommen tilbake til toårsdagen. Sanner benyttet anledningen til å snakke om viktigheten av tilhørighet og fellesskap – to områder hvor jobb er det sentrale navet.

-Integrering handler om hva man driver med, hvem man er sammen med og hvor man bor, sa han. 

To arbeidstakere og arbeidsgivere delte de varme historiene om å lykkes. Bumeryem, ansatt i Vei og trafikk i kommunen, og Simon, ansatt hos Rema 1000 på Gjettum, fortalte om utfordringer og gleder ved jobbene de har fått.

Arbeidsgiverne formidlet hvilke fordeler det er å ansette et menneske. De ville ikke stikke under stol at det selvsagt også innebærer noen utfordringer, som alle nyansettelser gjør. Men fordelene viser seg å veie opp.

- Simon fikk først og fremst jobben fordi han er flink, han er rask og han er ansvarsfull. Selvsagt er det noen språkproblemer, men det kommer jo helt an på hvordan man tar det, sa Håvard Jensen, kjøpmann på Rema 1000 Gjettum.

 Fordommer og utfordringer

 -Hvorfor ansette folk med rare navn, lurte Aiman Shaqura på. Han utfordret publikum på egne fordommer, og ga et humoristisk skråblikk på hvordan jobb endrer synet på en selv, på andre og endrer på livet i sin helhet.

Katja Heradstveit fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) ga et frempek på hvordan flyktnings- og innvandringssituasjonen vil bli de kommende årene.

- Svingninger i migrasjonsbildet gir kommunene utfordringer når det gjelder planlegging av bosetting og økonomi, sa hun.

Mangfold lønner seg

 Globale Bærums egen hederspris, Mangfold lønner seg-prisen, ble delt ut av ordfører Lisbeth Hammer Krog. Vinneren i år ble Rema 1000! Det ble vektlagt hvilken betydning Rema 1000 har hatt i Globale Bærums viktige oppstartsfase, hvor de villig har delt av både kompetanse og erfaring, og hvor deres evne til mangfold og inkludering har vært helt unik.

- De evner å se muligheter i stedet for utfordringer både når det gjelder mennesker og andre ressurser, sa ordføreren.