Digital jobbmesse: Slik vil NAV Eures finne hoder og hender til nord  

Satser tungt på digital jobbmesse, og oppfordrer NAVs brukere til å delta via nettbrett, PC eller mobil.

NAV Eures i Trøndelag, Nordland og Troms og Finnmark tar denne gangen i bruk digitale verktøy for å løse en av nordområdets største utfordringer. Tilgang på arbeidskraft.

11.mars er det klart for digital jobbmesse i samarbeid med Sverige og Finland.

European Job Days (EOJD)  er støttet av EU-kommisjonen. Messen er for alle bransjer i våre regioner og vi forventer jobbsøkere fra hele EU/EØS-området, sier Carolien Vandersmissen som er seniorrådgiver ved EURES.

Hun har stor tro på å ta de digitale verktøyene enda sterkere i bruk for å matche jobbsøkere og arbeidsgivere. I forkant av den digitale jobbmessen 11.mars er det gjort klar informasjon til både arbeidsgivere og jobbsøkere/jobbskiftere. Arbeidsgiverne i Troms og Finnmark, Nordland og Trøndelag blir bedt om å registrere seg og sine arbeidskraftbehov i en egen portal som allerede er åpnet, mens personer på jakt etter jobb melder seg opp på denne lenken 

-Målet er at bedriftene i nord skal mer synlige, noe som svarer på den virkelig store utfordringen med å få kompetente hender og hoder til å flytte nordover. Bedriftene som registrerer seg vil nå potensielle arbeidssøkere i hele Europa: Det er gratis å delta og vi ønsker at virksomhetene registrerer seg så raskt som mulig. Alle bedrifter/virksomheter som blir med får egen virtuell messeavdeling med mulighet for å laste opp egen bedriftspresentasjon og reklamevideo, sier Vandersmissen entusiastisk.

 I løpet av den virtuelle messedagen vil løsningene i portalen åpne for direkte chat mellom arbeidssøkere og bedriftenes/virksomhetenes kontaktpersoner. Jobbintervjuer kan også foretas virtuelt:

-Vi ser at den digitale utviklinga åpner fantastiske muligheter for arbeidslivet. Vi ønsker selvsagt i Eures å være aktive pådrivere for rekrutteringsløsninger som sparer bedriftene for tid og penger til reising.

jobdays Eures.jpg

Miljøgevinsten med å ta disse verktøyene bedre i bruk er også formidabel, fastslår Eures-rådgiveren.

Nye arbeidsgivere melder seg på messen helt opp til messedagen, så det lønner seg å besøke messeplattformen regelmessig og oppdatere seg om bedrifter, arbeidsmuligheter og messeprogrammet.   En videosnutt forklarer hvordan du registrerer deg om du trenger hjelp. All informasjon og registrering er bare tilgjengelig på engelsk, men du trenger ikke oversette din CV. Velkommen!