Dette kurset er åpent for deltakere fra hele Øst-Viken. Kurset avholdes i Oslo for deltakere fra Akershus, og i Sarpsborg for deltakere fra Østfold. 

Dette kurset gir relevant arbeidserfaring og mulighet til å starte på veien frem mot svennebrev i tømrerfaget.

Dette kurset kan passe uavhengig av hvilken kompetansebakgrunn du har, men det er en fordel med noe relevant faglig bakgrunn. Du må være registrert arbeidssøker over 19 år, med ønske om å jobbe i bransjen. Du må ha god fysisk helse og du må være mobil. Du må ha tilstrekkelige norskkunnskaper til å ha nytte av opplæringen i kurset. Det er krav om et norskkunnskapsnivå som tilsvarer muntlig norsk B1.

Kurset gir teoretisk opplæring som følger læreplan for tømrere, og mye praktisk opplæring i verksted eller arbeidshall. Kurset inkluderer også kurs i varmearbeid, stillaskurs og kurs i bruk av farlig verktøy for de som trenger det. Du vil få lærling- eller arbeidspraksisplass i en bedrift. Du får en individuell plan for veien fram mot svennebrev i tømrerfaget.

Kurset varer i 15 uker. Først er det 9 uker teoretisk og praktisk opplæring, og deretter 6 uker oppfølging på lærling-eller arbeidspraksisstedet.

Ta kontakt med NAV-kontoret ditt for å høre om dette kurset er aktuelt for deg. Hør med NAV-kontoret ditt om aktuelle kursdatoer.