Ecura lager nemlig løp for å sikre at utdanningene godkjennes. De er også interessert i kandidater uten den formelle utdanningen i bunn, men som ønsker å lære og kanskje på sikt formalisere kompetansen. 

- For oss handler samarbeidet med NAV om å finne gode medarbeidere som ønsker å utgjøre en forskjell og gjøre en jobb de er stolte av. Vi ønsker også å være en bidragsyter til inkludering i arbeidslivet, sier Christoffer Jenssen, administrasjonsansvarlig i helseforetaket Ecura Hjemmetjenester og BPA, som er en del av Ecura konsernet.  

Bedriften legger til rette for både fag- og språkopplæring ut fra den enkeltes behov for at personene skal ende i fast jobb, uavhengig av hvilket faglig nivå de befinner seg på i utgangspunktet. 

- Vi ser etter mennesker med hjerte for omsorg, og et genuint ønske om å bidra og som står inne for verdiene endring, omsorg, utvikling, respekt og ansvar, sier Jenssen. 

Ecura jobber ut mot hovedstaden, og trenger både brukerstyrte personlig assistenter (BPA), hjemmehjelpere og helsefaglige yrker på høyskolenivå. De leverer tjenester innen medisinsk bistand og personlige assistanse, personlig hygiene og husarbeid, slik at folk skal kunne leve uavhengige liv. 

Så langt har de ansatt to i faste stillinger gjennom NAV-samarbeidet. Ecura-lederen sier det er viktig at NAV i Oslo blir kjent med dem som bedrift, slik at de får treffe de mest aktuelle arbeidssøkerne fra NAV. Simen From i NAV Oslo er hovedkontakt for bedriften. Alle NAV-kontorene i Oslo har egne markedskontakter som jobber ut mot arbeidsgivere i hovedstaden

- Mitt beste tips til arbeidsgivere i hovedstaden som trenger folk og ønsker å bidra til arbeidsinkludering er å ta kontakt med NAV Oslo, sier Christoffer Jenssen.