– Vi er et veldig bra team som støtter hverandre her, og vi har omsorgsfulle avdelingsledere, Charlotte, Morten og Kurt. I sommer fikk jeg fast kontrakt og jeg kunne ikke vært mer fornøyd da jeg elsker å arbeide med biler, forteller Sjamil Maskhadov.

Gir unge en mulighet

Møller Medvind driver klargjøringsverksted og tar imot brukte biler og klargjør dem før de selges.

Firmaet eies av Møller-familien, og har det siste året etablert et forpliktende samarbeid med NAV i Oslo om å kvalifisere unge som står et stykke unna arbeidslivet. Målet er fast jobb innen bilpleie.  

– Jeg fant jobben etter anbefaling fra en nær venn som allerede arbeidet hos Møller, før det var jeg ikke klar over at NAV hadde slike tilbud, forteller Sjamil.

– Grunnet hull i min CV og ikke fullført utdanning var det vanskelig for meg å finne arbeid. Jeg tok et steg mot drømmen ved å møte direkte hos Møller Medvind på Alna. Samtidig var Nancy fra NAV der og leverte min CV og søknad, og hun mente at jeg var en god kandidat for Møller Medvind. Så fikk jeg intervju, god oppfølging og kom raskt i gang, forteller Sjamil.

Han jobber nå som bilklargjører og oppgavene består blant annet i å vaske, pusse og rengjøre biler før salg.

– Ikke døm en person 

Sjamil har ett råd til andre arbeidsgivere:– Følg magefølelsen når det kommer til en potensiell kandidat. Snakk om grunnen til at de er der de er i dag, og om de har motivasjon. Alle har en historie og jeg syntes det er viktig å forstå. Det er ikke alltid en får vist sitt potensiale på et intervju av flere grunner. Ikke døm en person fort på tross av et svakt intervju, personen kan være en god arbeidskraft, sier Sjamil.Les mer om samarbeidet mellom NAV i Oslo og Møller Medvind. Møller Medvind er en «Vi inkluderer!» virksomhet, og det innebærer samarbeid med NAV i Oslo om å inkludere de som står utenfor arbeidslivet av ulike grunner.Arbeidsgivere som ønsker å bidra med arbeidsinkludering i sin virksomhet kan ta kontakt med NAV i Oslos markedskontakter.Interessert i arbeidsinkludering? Følg NAV Oslo på LinkedIn