Rask respons fra NAV

Vi skrur tiden litt tilbake. Kristine Eia Børrud er IA-rådgiver for barnehagen. – I et IA-møte tidligere i år spurte jeg leder og tillitsvalgte her om de kunne tenke seg å ha en kandidat på IA-plass. Og de var ikke vonde å be, sier Eia Børrud.

Involverte tillitsvalgte

- «Marens» sjef er fornøyd. - Vi er jo en IA-bedrift og vil gjerne bidra til at noen får en sjanse hos oss, sier barnehagelederen. Så satte hun seg ned med tillitsvalgte og verneombud for å lage en oversikt over arbeidsoppgavene til kandidaten. Oversikten sendte hun til Eia Børrud ved NAV Arbeidslivssenteret i Oslo. – Så gikk det jo veldig fort. Jeg fikk en e-post fra Solveig B. Fawaz som er veileder ved NAV Gamle Oslo.  Etter kort tid var «Maren» på plass, sier Eia Børrud.

IA-suksess

- Vi var en del av pøbelprosjektet og har hatt flere på praksisplasser. Men mest suksess har vi hatt med å være IA-bedrift og å åpne for IA-plasser. I tillegg passer vi også på at våre egne ansatte som er sykmeldt, får muligheten til å være litt på jobb. Til dette har vi søkt tilskudd gjennom arbeidslivssenteret, sier barnehagelederen videre.

Ikke lett uten nettverk

Solveig B. Fawaz er «Marens» veileder. - CV’en og interessene hennes gjorde at jeg var positiv til dette. Det er ikke bare å finne en praksisplass hvis ikke nettverket er på plass, sier hun.

«Maren» er enig. - Jeg hadde ikke funnet denne barnehagen uten Solveig’s hjelp. Jeg klarte så vidt å komme meg på NAV-kontoret og var langt nede. Jeg var veldig aktiv, både sosialt og på jobb. Plutselig klarte jeg ikke å komme meg ut og fikk ikke til noe. Støtten og hjelpen fra Solveig er helt avgjørende. Det funket kjempebra, sier hun glad.

- Vi så kjapt at dette kom til å fungere, sier barnehagelederen.

IA-plassene må brukes mer

Solveig er klar på at IA-plassene er nyttige. - Jeg brenner for IA-plassene og de er et godt verktøy for oss, men dessverre ikke så mye brukt av NAV-kontorene. Vi må få rutinen mer kjent og forenkle den. Kanskje skal vi også utvide målgruppen for IA-plassene, spør hun.

Barnehagelederen sier at fordelen med IA-plass et at de får kandidater som er engasjerte.- Personlige egenskaper er helt avgjørende. Vi må ha motiverte folk, og «Maren» er jo et stort smil. Hun har glidd rett inn i gruppa og gir oss noe tilbake, sier hun.

Utdanning fra høsten

«Maren» starter på utdannelsen som barnehagelærer til høsten, som hun skal kombinere med fast jobb i barnehagen. - Jeg hadde aldri tenkt på å ta denne utdannelsen, men nå har jeg et konkret mål der fremme. En gulrot fra 15. august, sier hun.

 «Maren» er i en god periode nå. – Jeg håper det fortsetter, og i samråd med legen min, trapper jeg opp med litt lengre dager. Legen ble forresten litt sjokkert over at det snudde så fort, sier hun før hun kommer med en oppfordring til andre unge som sliter psykisk: - Tør å ta sjansen og vær åpen om hva som er galt, sier hun.

--

(Vi respekterer «Maren» sitt ønske om å være anonym og navnet hennes, hennes leder eller barnehagen er derav ikke nevnt i denne artikkelen)