– Du må registrere deg som arbeidssøker. Selv om du forventer å komme tilbake i samme jobb, er det veldig viktig at du legger inn CV med utdanning og praksis. Det handler om arbeidskraftberedskap. Vi trenger en oversikt over kompetansen din, sier direktør i NAV Nordland, Cathrine Stavnes. Selv om mange bransjer sliter og må si opp eller permittere ansatte, er det andre som har stort behov for arbeidskraft. Dette gjelder for eksempel helsevesenet. Landbruk og transport er andre eksempel. 

 

Vi oppfordrer til å bruke Arbeidsplassen.no. Her finner du oversikt over ledige stillinger.  

Meldekort hver 14. dag

Når en er registrert i systemet må en søke om dagpenger og legge ved nødvendig dokumentasjon, som permitteringsvarsel. 

– Selv om det ikke er gjort noe vedtak er det svært viktig at du sender meldekort hver 14. dag. Gjør du ikke det får du ikke etterbetalt dagpenger, sier Stavnes.  På meldekortet skal en skrive inn timene en har jobbet.  – Det er utbetaling hver 14. dag, derfor kan det være lurt å ta kontakt med banken og endre for eksempel forfallsdato på lån og liknende, sier hun. 

De som har søkt om dagpenger kan nå søke om et forskudd via en ny søknadsfunksjon på nav.no. Alle som søker senest fredag 3. april vil få sin utbetaling innen onsdag 8.april, altså dagen før skjærtorsdag.  Se egen sak på nav.no: Nå kan du søke om forskudd på dagpenger

NAV har utarbeidet flere informasjonsvideoer som kan være til hjelp:

  Du finner flere informasjonsvideoer fra NAV her. (vimeo)

 

For mer statistikk og informasjon fra NAV Nordland, se vår side Koronavirus – informasjon fra NAV Nordland. Denne siden oppdateres alle hverdager.

Se NAVs koronaveiviser med informasjon til brukere.

For ytterligere kommentarer fra NAV Nordland: Direktør Cathrine Stavnes – tlf. 916 65 071