Bildetolknytt

"Bildetolknytt" er et nyhetsbrev fra NAV Bildetolketjenesten. Kom gjerne med tilbakemeldinger - idéer, forslag, ros og ris!

 • Nr. 5-2018
  Jubiléumsårets siste utgave Bildetolknytt forteller blant annet om en enklere tilgang til programvare som kan benyttes til bildetolking. Har du internettilgang og en PC eller nettbrett med webkamera, kan du faktisk logge deg på bildetolktjenesten hvor som helt i verden – uten å ha med deg ditt eget datautstyr!
 • Nr. 4-2018
  Mesteparten av Bildetolknytt nr. 4-2018 gir leseren et innblikk i tema og diskusjoner som var oppe på den store bildetolksamlingen på Lillestrøm tidligere i høst.
 • Nr. 3-2018
  Sommerutgaven av Bildetolknytt har som hovedoppslag et intervju med den hørselshemmede IT-konsulenten som var skeptisk til bildetolking, men som nå anbefaler bildetolking på det varmeste. Selv er han superbruker i jobben og benytter NAV Bildetolktjenesten mange ganger daglig. God sommer og god lesning!
 • Nr. 2-2018
  Den 11. april 2018 feirer NAV Bildetolktjenesten 10-årsjubiléum! Dette preger også denne utgaven av Bildetolknytt. Les blant annet gratulasjoner fra brukerorganisasjoner til jubilanten og – ikke minst – direktør Liv Welde Johansens stolte hilsen!
 • Nr. 1-2018
  NAV Bildetolktjenesten feirer 10-årsjubiléum i 2018. Dette bærer jubiléumsårets første utgave av Bildetolknytt preg av. Du kan ellers lese om et kurs i bildetolking for brukere i Troms og Finnmark, og ellers finner du de vanlige spaltene på sine faste plasser.
 • Nr. 7-2017
  I dette nummeret kan du lese om døve Vibeke som er leder for 20 renholdere i Giske kommune og benytter bildetolktjenesten mye. Tilbudet om bildetolk er en medvirkende årsak til at hun har fått denne jobben, tror hun selv. Ellers kan du blant annet lese om at den «magiske» 20 000-grensen ble nådd 15. november.
 • Nr. 6-2017
  Årets 6. nummer av Bildetolknytt er i stor grad viet den årlige bildetolksamlingen i NAV Bildetolktjenesten. Blant annet kan du lese om en engelsk tolk og tolkelærer som utfordret med friske innspill knyttet til tolkens handlingsrom. Og se hvordan direktør Liv åpnet sin tale til bildetolksamlingen!