Møte med NAV-kontoret

Hvis du trenger hjelp fra NAV, kan du kontakte oss.

Hvis du trenger hjelp fra NAV, kan du ringe oss på telefon 55 55 33 33. Ønsker du å avtale et møte med veilederen din på NAV-kontoret, kan du spørre oss om det eller bestille en time via Send beskjed til NAV.

Det kan hende du er usikker før det første møtet hos NAV, og lurer på hvor mye du må fortelle om situasjonen din. Hvis du ønsker det, kan du ta med deg en person du har tillit til.

Sliter du med noe i livet ditt, psykisk helse, rus, dårlig økonomi eller andre ting, må du si noe om det. Da får du bedre hjelp. Synes du det er vanskelig å si det eller ikke helt vet hva du sliter med, kan du ta med deg noen som du har tillit til.

Finn ditt NAV-kontor

Du må også registrere deg på nav.no. Her legger du inn en del data om deg selv, blant annet CV-en din. Du kan også krysse av hvis du vil ha oppfølging fra en veileder i NAV. Da vil NAV kartlegge situasjonen din sammen med deg og finne ut hva du trenger hjelp til. Dere lager sammen en plan for å løse de utfordringene du har.

NAV har flere tiltak og virkemidler som kan hjelpe akkurat deg. Det er viktig at du tenker igjennom hva som er dine utfordringer slik at du er så tydelig som mulig.

NAV kan samarbeide med skolen din, oppfølgingstjenesten, barnevernet, barne- og ungdomspsykiatrien og andre. Det er viktig at du forteller veilederen i NAV hvis du får hjelp fra for eksempel oppfølgingstjenesten og barnevernet. Et samarbeid kan ofte være nyttig, men NAV vil ikke sette i gang samarbeid hvis du ikke ønsker det selv.

Se også