Vil du ha jobb og sliter med språk?

Et godt språk kan være avgjørende når du søker jobb.

Snakker du dårlig norsk?

Er du innvandrer, lær deg norsk, selv om det er tungt og kan ta lang tid. Det gir deg mange flere muligheter på arbeidsmarkedet.

Har du sendt hundrevis av søknader uten å få napp? Ikke tro at alt er forgjeves selv om du ikke får jobben. Hvis du har norsk som andrespråk, blir du bedre og bedre til å skrive for hver søknad du lager. Setningene dine blir bedre og du blir flinkere til å selge deg inn. 

Du finner oversikt over tilgjengelige norskkurs på kommunens og fylkeskommunens hjemmeside der du bor.

Det finnes også gratiskurs i norsk  på nett på kompetansenorge.no. Se også gratis norskkurs på NTNUs nettsider.

Hvis du er innvandrer og har et annet morsmål, finnes det i tillegg mer omfattende norskkurs som du kan ha rett til å få gratis. Om du får gratis opplæring eller om du må betale, avhenger av typen oppholdstillatelse du har, når du fikk den, og hvor gammel du er. Sjekk om du har rett på gratis norskkurs.

Les mer på Kompetanse Norge om de offisielle norskprøvene og hvor og når de arrangeres.

CV- og søknadssjekk

En CV og søknad med skrivefeil er ofte de søknadene som blir avvist først. Det er derfor viktig at du får noen du vet er gode i rettskriving til å lese gjennom søknaden før du sender den.

NAV kan gå igjennom søknaden og CV-en med deg før du sender den, hvis du har registrert deg som arbeidssøker. Du kan avtale en time med en veileder ved å ringe NAV på 55 55 33 33. 

JobbX.no tilbyr gratis jobbsøkerkurs i Oslo for deg mellom 16 og 26 år, uansett nivå på norskkunnskaper.

Flere studiesteder har også CV- og søknadsjekk. Gå innom skolen eller studiestedet ditt og se om de har dette tilbudet. 

Ny i Norge?

nyinorge.no finner du oversikt over rettigheter, plikter og råd knyttet til blant annet arbeid. Siden er spesielt rettet mot innvandrere.