Ledige stillinger - søketips

Language

Det finnes flere muligheter til å spesifisere søket.

Spesifiser søket ditt etter ledige stillinger. Du kan

  • skrive et søkeord
  • velge et yrke fra kategorioversikten
  • velge et område 
  • velge heltid/deltid
  • velge ansettelsesform
  • velge sektor

Søkemotoren

Søkemotoren søker først og fremst på relevans, og de mest relevante treffene kommer øverst. Annonsene med sterkest relasjon til kompetansen som ligger i det yrket du velger, vil komme først.

Trefflisten endrer seg hver gang du endrer søkeord, velger et nytt filter eller endrer sortering. Du vil se at listen oppdaterer seg.

Fritekstsøk og yrkeskategorier

Når du skal søke etter en stilling, kan du skrive inn et søkeord og velge blant kategoriene som dukker opp, eller skrive fritt hva du vil. Søkeordet sjekker mot ord i annonseoverskriften og det aktuelle yrket, som har høyest relevans. Litt mindre relevans har selve annonseteksten. Dersom ordet du skriver gjenkjennes som et yrke eller en kompetanse, vil søkemotoren forstå det og vekte synonymer og beslektede yrker til søkeordet ditt.

Du kan også finne annonser ved å velge i yrkeskategori-menyen. Gjennom yrkeskategoriene kan du bare søke frem stillinger som er registrert som yrkestittel innenfor yrkeskategorien du har valgt.

Lagring av søk og stillinger

Vi utvikler for tiden nye selvbetjente CV- og og stillingstjenester. Stillingssøket som ligger på nav.no nå, er en tidlig versjon av tjenesten. Vi jobber med å tilby abonnement på søk og lagring av stillinger, det vil trolig være på plass i desember 2018.