Torsdag 10. oktober kåres den rauseste sjefen for unge!

I to måneder har vi jaktet på gode sjefer som gir unge muligheter, og denne uken kåres vinneren. Kampanjen har skapt et stort engasjement i hele Drammensregionen, med mer en 30 000 besøkende på kampanjesiden på Facebook. Over 2000 personer har nominert og stemt frem sine favoritter blant rause sjefer med et hjerte for unge.

Juryen har valgt ut tre finalister, og torsdag får vi vite hvem som er vinneren. Prisen deles ut av ordfører Tore Opdal Hansen kl. 13 på Næringslivsdagen på Union Scene i Drammen.

Næringsforeningen i Drammensregionen (NFDR) og NAV-kontorene i Drammen, Lier, Sande, Svelvik, Nedre Eiker og Øvre Eiker har samarbeidet om å finne sjefer som er rause og gir unge mennesker muligheter gjennom kampanjen «Rauseste sjef – UNG».

Arbeidsgivere som går foran

I løpet av kampanjeperioden har 33 arbeidsgiverne kjempet om prisen som Drammensregionens «Rauseste sjef – UNG». I tillegg til avstemmingen på Facebook, har en jury vurdert de ulike ledernes evne til å inkludere unge mennesker som står utenfor arbeidslivet.

Juryformann og leder for Næringsforeningen i Drammensregionen, Rune Kjølstad, mener kampanjen har vist at arbeidslivet i Drammensregionen utmerker seg med en raushet der unge medarbeidere blir inkludert.

- Vi har blitt kjent med mange dyktige ledere i Drammensregionen som tar et stort samfunnsansvar. Gode ledere gir mye av seg selv for å skape et godt og inkluderende arbeidsmiljø. Jeg vil si at alle de nominerte, finalistene som presenteres på torsdag og ikke minst vinneren går foran med et godt eksempel og er til inspirasjon for andre, sier Kjølstad.

Rause sjefer tar samfunnsansvar

NAV-leder i NAV Drammen, Katrine Christiansen, forteller at mange unge mennesker i vår region står utenfor det ordinære arbeidslivet. Hun tror at mange sjefer, ledere og arbeidsgivere i Drammensregionen er svært gode til å tenke inkluderende rekruttering av unge.

- Som en del av NAVs ungdomssatsning, er det fint å kunne gi ekstra honnør til dem som inkluderer Drammensregionens unge. Det har vært et stort engasjement rundt kampanjen, og vi har funnet rause arbeidsgiverne som satser på unge og som får dem ut i jobb. Dette er arbeidsgivere som har forstått at nøkkelen til fremtidens suksess ligger i neste generasjons kompetanse, sier Christiansen. 

Sted og tid: Utdelingen finner sted på Union Scene i Drammen torsdag 10. oktober 2019 kl. 13:00.

Jurymedlemmer:

 • Rune Kjølstad, daglig leder Næringsforeningen i Drammensregionen (Juryformann)
 • Inger-Anne Speilberg, direktør NAV Vest-Viken
 • Micke Andersson, butikksjef Kiwi XL Ligosenteret
 • Manuela Ramin-Osmundsen, direktør for arbeid og inkludering i Nye Drammen
 • Kjersti Gulliksrud, leder for Øvre Eiker Næringsråd
 • Ann-Mari Henriksen, rektor for Åssiden Videregående skole
 • Sara Angelica Smith, juryens ungdomsrepresentant

 

Fakta

Fakta om kampanjen

Bakgrunnen for kampanjen er et felles ønske om å skape engasjement for å inkludere flere unge i arbeidslivet, og ytterligere styrke det gode samarbeidet med arbeidsgivere i vårt område. Vi håper også å bidra til bedre integrering og inkludering av unge som av ulike grunner står utenfor arbeidslivet.

En raus sjef for unge er en leder som blant annet;

 • ser verdien av de unges ressurser og kompetanse
 • har mot nok til å ansette unge uavhengig av erfaring og bakgrunn
 • gjør det lille ekstra for å skape et godt og inkluderende arbeidsmiljø
 • ser fordelene ved en arbeidsplass med stort mangfold
 • viser engasjement og heier på ungdommen
Leder for næringsforeningen i Drammensregionen, Rune Kjølstad og NAV-leder i Drammen, Katrine Christiansen, ber om hjelp til å finne og nominere rause sjefer for unge i Drammensregionen.
Rune Kjølstad, daglig leder for Næringsforeningen i Drammensregionen og Katrine Christiansen, leder for NAV Drammen.