Pressemeldinger

Help

Her finner du pressemeldinger fra NAV Trøndelag.

Ledigheten ned åtte prosent i Trøndelag

I mars er det registrert 5201 helt ledige arbeidssøkere i Trøndelag. Dette er 449 færre enn på samme tid i fjor, som gir en nedgang på åtte prosent. Totalt er 2,1 prosent av arbeidsstyrken helt ledige.

Færre ledige i Trøndelag – størst nedgang på Fosen

Ved utgangen av februar var det 5 212 helt ledige i Trøndelag, dette er 715 færre enn for ett år siden. Nedgangen er spesielt stor på Fosen. De har 170 færre ledige nå i februar mot samme tid i fjor.

Nær 30.000 uføretrygdede i Trøndelag i 2017

Antallet uføretrygdede i Trøndelag har økt med 1,9 prosent siste år. Ved utgangen av 2017 mottok 29.956 trøndere uføretrygd. Dette er 560 flere enn på samme tid i fjor.

Økning i antall serviceklager i Trøndelag

I 2017 ble det registrert 391 serviceklager i den statlige delen av NAV i Trøndelag. Noen av henvendelsene var fra brukere som ønsket å komme i kontakt med NAV, og handlet ikke om service. Likevel har det vært nær en dobling av antall serviceklager sammenlignet med året før.

Godt arbeidsmarked ved årets start

Ved utgangen av januar var andelen helt ledige i Trøndelag på 2,2 prosent. Dette tilsvarer 5396 personer, som er 12 prosent færre enn for ett år siden. Ledigheten forventes å fortsette å gå ned i tiden som kommer.

Ledigheten sank gjennom hele 2017

Snittet for året viser en ledighet på 2,2 prosent i Sør-Trøndelag. I årets siste måned er 1,9 prosent av arbeidsstyrken uten jobb.

Her er de nye lederne i NAV Trøndelag

Lederne på regionnivået i NAV Trøndelag er nå klare. – Jeg er trygg på at vi har fått på plass et solid lag, som vil bidra godt til utviklingen av det nye fylket, sier Bente Wold Wigum, påtroppende regiondirektør for NAV Trøndelag.