Svaksynte Joakim Bartnes fant tonen på Autronica

Trondheimsbedriften Autronica tør å gå nye veier - også når det kommer til rekruttering av nye, dyktige medarbeidere. Sterkt svaksynte Joakim Bartnes (31) har blitt en viktig ressurs for bedriften i utviklingen av lydenheter for brann- og gassvarsling.

–Joakim har blitt et lykketreff for oss, sier avdelingsleder Fredleif Buås-Hansen i Autronicas utviklingsavdeling. Arbeidstakeren de fikk lære å kjenne via NAVs jobbspesialist Mads Ødegaard, har innfridd og avdelingslederen er full av lovord om Joakim:  – Rett fra skolebenken, men med arbeidserfaring og bakgrunn som lydtekniker har han tilført oss en helt ny kompetanse i utviklingen av et nytt produkt, sier Fredleif Buås-Hansen.

Takker NAV

Selv er Joakim Bartnes takknemlig for innsatsen NAV har lagt ned for å få ham i posisjon til å vise hva han dugde til:  – Det har vært helt avgjørende at NAV stilte opp for meg, det har de gjort siden starten av min videreutdanning og frem til jeg fikk innpass her i Autronica, sier Joakim. Løpet mot drømmejobben startet med 3 års arbeidsavklaring; to år på Sonans, ett på høyskolen. De to siste årene frem mot bachelor-grad i elektronikk ble finansiert med vanlig studielån.  

Så Joakims potensiale

Jobbspesialist Mads Ødegaard ved NAV Heimdal så tidlig potensialet til Joakim Bartnes. Mads gjorde en grundig kartlegging, både av Joakims interesser og fagbakgrunn.  – Det er viktig å bygge tillit og kjemi. Neste fase handler om å finne ut hvilke jobbpreferanser jobbsøkeren har. Deretter bruker vi nettverket vårt for å finne mulige arbeidsgivere. I tilfellet Joakim har vi hatt noen døråpnere i kolleger på Arbeidslivssenteret. Samarbeidet vårt internt i NAV, og med Autronica og Joakim, resulterte i det som nå har blitt en jobb i 100 prosent stilling, sier Mads Ødegaard.

Ble overrasket

Fredleif Buås-Hansen erkjenner at det var en viss spenning knyttet til å prøve ut Joakim.  – Vi tenkte jo at med en synshemming så kunne han få noen utfordringer som gjør at han må ha ekstra oppfølging, mye av jobben skjer jo i teamarbeid der vi tegner på tavler og pc-skjerm. Men så viste det seg at han har lært seg systemer og metoder for å kompensere for det. Faktisk ble vi overrasket over hvor bra han har fungert hos oss,  helt fra starten av.  Joakim zoomer inn enkeltelementer av et bilde gjennom det spesialbygde kameraet i tilknytning til datamaskinen, så bygger han enkeltelementene sammen i hodet. Det gjør at han får minst like god oversikt som oss,  som ser det store bildet på tavle eller pc, sier Fredleif Buås-Hansen.

Ny kompetanse

Joakim Bartnes  er godt fornøyd med sin arbeidsgiver hvor han har vært ansatt i 100 prosent-stilling i nærmere ett år nå. –  Jobben er utviklende, krevende og interessant. Jeg trives både i jobben og med arbeidskollegaene, sier Joakim Bartnes.

Fredleif Buås-Hansen angrer definitivt ikke på at de satset på Joakim:  – Han har gitt oss en helt ny kompetanse som vi ikke har hatt før. Det har vært heltreff dette – et lykketreff, sier Fredleif Buås-Hansen.