Fra NAV-kurs til restaurantsjef

Agne Evensen tok godt vare på sjansen, da hun for tre år siden var deltaker på NAVs servicekurs. I dag er hun restaurantsjef og høyre hånd for daglig leder på Smag & Behag i Grimstad.

Agne hadde nettopp sluttet i en annen jobb og hadde lyst til å prøve seg innen restaurantbransjen. Derfor meldte hun seg på kurset og fikk plass.

-Kurset var veldig spennende og lærerikt. Her hadde de som holdt kurset tid til å sette seg ned og jobbe med hver enkelt av oss. Jeg fikk også venner som jeg fortsatt har kontakt med i dag, sier hun.

Kurset avsluttes med en audition, der deltakerne får presentere seg for hoteller og restauranter på Sørlandet. Det krever at man kan holde nervene i sjakk.

-Jeg var veldig nervøs, skalv og alt mulig! Men det gikk heldigvis bra. Jeg fikk tilbud om flere jobber, og blant dem var Smag & Behag som også var mitt førstevalg, forteller Agne.

Agne har virkelig tatt vare på sjansen hun fikk. Siden hun begynte for snart tre år siden har hun steget i gradene og fungerer i dag som restaurantsjef. Ingen tvil om at Hans Petter er fornøyd med valget han gjorde på audition etter servicekurset:

-Agne har vært fantastisk. Nå er hun blitt min høyre hånd og restaurantsjef. Jeg pleier å si til deltakerne på kurset at de må bare stå på. Agne et godt eksempel på hvor det kan føre deg når du griper mulighetene som finnes, sier han.

I april får altså nye kandidater muligheten når NAV Arendal setter i gang et nytt kurs. Interesserte fra hele Agder kan melde seg på. Hans Petter Klemmetsen har et klart råd til de som i dag vurderer å gå på kurset:

- Meld deg på! Det er ikke bare Smag & Behag, men mange andre spennende steder på Sørlandet som er med på dette. Du knytter kontakter og blir kjent med folk, du får nettverk. Dette tror jeg er veldig viktig hvis du skal ut i arbeidslivet og finne deg en veldig flott jobb.

Han får støtte av Agne:
- Det er bare å melde seg på. Det er veldig gøy i dette yrket og aldri to dager som er like. Man treffer folk og har gode muligheter for å utvikle seg, sier restaurantsjef og hovmester Agne Evensen.

Fakta

Tirsdag 2. april er det informasjonsmøte på NAV Arendal. Rekrutteringsrådgiver Lisbeth Hushovd er ansvarlig for kurset og oppfordrer arbeidssøkere til å melde seg på. Dette gjøres via din veileder eller ved å sende en mail til: lisbeth.hushovd@nav.no

Vi har med oss 12 arbeidsgivere som til sammen har nærmere 30 ledige stillinger. Så har du god helse, og kan jobbe fleksibel arbeidstid - IKKE NØL, KOM PÅ INFORMASJONSMØTE!!

Se informasjonsfilm om servicekurset her: https://www.youtube.com/watch?v=cOoxHqR0Wys 

Bilde av Ansatte ved Smag & Behag, Agne og Hans Petter
Agnes Evensen og Hans Petter Klemmetsen ved Smag & Behag, Grimstad