Mange får sommerjobb

NAV Sandefjord samarbeider med helse- og sosialsektoren i kommunen om rekruttering av sommervikarer. I den anledning fikk 23 arbeidssøkere presentere seg for aktuelle arbeidsgivere. De hadde kvaliteter, kvalifikasjoner og egenskaper som høstet mangt et anerkjennende nikk.

At arbeidsgiverne mente alvor ble ytterligere bekreftet når de etter gjennomført audition satte seg ned sammen med dagens arrangør, Aktiv læring, og folkene fra NAV, for å oppsummere det de hadde vært vitne til, og finne ut hvem de kunne tilby jobb. Kandidatene representerer mangfoldet i dagens norske samfunn med røtter i land som Iran, Afghanistan, Mongolia, Sri Lanka, Sverige og et par afrikanske land i tillegg til Norge. Livsløpene er like ulike som den etniske bakgrunnen og viste at livet byr på mange utfordringer. De fleste lar seg heldigvis løse, i hvert fall i vår del av verden. Noen kommer gjennom flokene når de lærer nye språk, andre må finne praktiske løsninger i privatlivet, atter andre må stake ut en ny karrierevei. 

Samarbeidet med NAV er veldig bra

Britt Olsen er styrer ved Nygårdsvollen og Ranvikskogen bofellesskap for demente. Hun fortalte at samarbeidet med NAV har vært fruktbart og bidratt til at mange arbeidssøkere har fått nyttig praksis, sommervikariater og etter hvert faste stillinger. ”Så godt som alle tar ekstravakter og tjener ganske bra. Noen synes at dette er så gøy at de får lyst til å skaffe seg mer utdanning og satse på en fremtidig jobb i helsevesenet. Vi har også en muntlig avtale med Katrin Bergly i NAV Sandefjord om at hun forer oss med vikarer gjennom hele året. Samarbeidet er veldig bra.”

Brukerambassadøren

Jesper Edvardsen, konsulent på oppdrag for Aktiv Læring, hadde jobbet sammen med kandidatene tre dager frem til de møtte på audition, og foret arbeidsgiverne med tilleggsopplysninger der han mente det var nødvendig. Når noen var litt vel beskjedne på egne vegne, eller glemte vesentlige detaljer var Jesper frempå. Han supplerte med egenskaper han hadde observert dagene i forveien, passet på å fortelle hvem som tok ansvar, hvem som viste omsorg for de andre kandidatene, hvem som møtte opp tidlig og gikk sent, hvem som åpenbart hadde egenskaper som blir verdsatt innen helse- og omsorgssektoren. Han hadde forberedt arbeidssøkerne på det som ventet, blitt litt kjent med dem og var en støttespiller underveis, en fin ambassadør å ha på sidelinjen.

Etterpåprat

”Alder betyr ingenting. Vi er på utkikk etter mennesker som egner seg til å jobbe med folk som er demente. De må være gode til å kommunisere med andre mennesker. Og de må være engasjerte, ta initiativ og ha tiltakslyst,” fortalte Britt Olsen.  

Er åtte års erfaring fra restaurantbransjen noe å skryte av?
Ja – det er det. Du skal ha noen verdifulle egenskaper for å orke å jobbe på timebasis med ubekvem arbeidstid og takle all verdens gjester, hyggelige som sure, over så lang tid. Da er det noe med deg mente Jesper når han la inn et godt ord for en av arbeidssøkerne.

Arbeidsgiverne snakket respektfullt om kandidatene de hadde hatt gleden av å møte. De aller fleste hadde fått pluss i margen hos en eller flere av arbeidsgiverne. De siste par ukene har kandidatene vært i praksis på ulike arbeidsplasser for å se om de passer inn, og forsikre seg om at partene fungerer sammen.

Som en av kandidatene sa – Nå eller aldri – fullt så ille er det nok ikke, men at jobbsøking er alvor og betyr mye for hver enkelt er sikkert og visst. Fasiten så langt viser at minst 13 har fått tilbud om jobb.

Teaser til audition

Teaser til audition