Fristende meny på NAV Larviks sommerjobbmesse

Lokale virksomheter inviterte blant annet til LO-quiz, speedintervjuer og gavekort på pizza under NAV Larviks sommerjobbmesse. Resultatet er fornøyde arbeidsgivere som dro hjem med store CV-bunker og spente elever som håper på sitt første jobbtilbud.

NAV Larvik inviterer hvert år kommunens 10. klasser til sommerjobbmesse på Thor Heyerdahl Videregående Skole i Larvik. I år møtte mer enn 1000 elever over 20 lokale bedrifter.

I forkant var elevene oppfordret til å ta med CV og åpen søknad.

 

- Arrangementet sikrer verdifull rekruttering for mange arbeidsgivere i Larvik. Minst like viktig er det at mange ungdommer får sitt første ordentlige møte med en «ekte arbeidsgiver», sier NAV Larviks markedskontakt Olav Rønneberg. Han er hovedansvarlig for Sommerjobbmessen.

 

30 gode kandidater

Foldvik Familiepark er en av distriktets arbeidsgivere som rekrutterer flest ungdommer under 18 år. Nytt av året er at daglig leder Helene Foldvik holdt informasjonsmøte. Hun fortalte om sommerjobb generelt og det å jobbe på Foldvik spesielt. Etter møtet gjennomførte Helene og NAVs veiledere speedintervjuer med elever som ønsker sommerjobb i familieparken. For mange ble det første møte med en mulig arbeidsgiver, i intervjusituasjon.

Hos Helene Foldvik sitter superlativene løst etter årets sommerjobbmesse.

- Opplegget var supert. Sitter her nå med litt over 30 kandidater som jeg så å si kan ansette med en gang. Det at NAV faktisk bruker så mye tid og ressurser på en så viktig ting som sommerjobb for ungdom, er noe både vi arbeidsgivere, lærere, foreldre og skoleledelse ved de ulike ungdomsskolene bør heie frem og være svært takknemlige for, sier Helene Foldvik.

 

Inspirerer andre NAV-kontor

NAV Larvik får også honnør fra andre NAV kontorer for opplegget. En av arbeidsgiverne fikk melding fra en venninne i NAV Asker som hadde fått Østlands-Postens artikkel om årets messe, via intranettet på jobben, og hun skrev at dette var til inspirasjon for dem, i forhold til forebyggende arbeid.

Målet med messen er å få ungdom ut i jobb tidlig, noe som har stor verdi for ikke å falle utenfor arbeidslivet senere.

 

Elsker pizza

- Jeg ELSKER pizza. Håper bare så at jeg kan få jobb hos Domino’s, sa en av de mange elevene som henvendte seg til Domino’s Pizza. Bedriften fanget elevenes oppmerksomhet og interesse, skapt av jobbønske, pizza-gavekort og en enorm maskot.

- Vi har ikke vært med på NAVs sommerjobbmesse før. Dagen har vært helt fantastisk. Så mange bra ungdommer! Over 200 har levert oss CV. Nå må vi hjem og sortere og se hvem vi går videre med. Flere blir garantert invitert til jobbintervju, sa Domino’s-representantene.

 

LO-quiz

I tillegg til arbeidsgiverne er også LO’s sommerpatrulje, Skatteetaten og Eures representert.

LO uttrykte tydelig takknemlighet over å ha fått delta. De opplever NAVs sommerjobbmesse som en sjelden relevant arena. De treffer og får informert mange ungdommer som er i ferd med å ta sitt første steg ut i arbeidslivet. LO sa at NAVs arrangement fungerte over all forventning og ga dem vel så mye som messer som koster store beløp. I år var det flere hundre elever som svarte på sommerpatruljens quiz om arbeidstakers rettigheter.

Dominos får CVer3 

Mange ønsker seg jobb hos Dominos. Her leveres CV

spedintervju

Speedintervjuer med fine ungdommer.

 

Dominos får CVer3
Mange ønsker å ha sommerjobb på Dominos. Dagen har vært helt fantastisk. Flere vil garantert bli invitert til jobbintervju sa representantene fra Dominos.