Veksten av uføretrygd blant unge fortsetter

Per 30. september 2018 mottok 13.984 personer i Telemark uføretrygd1 fra NAV. Dette utgjør 13 prosent av befolkningen mellom 18 og 67 år og er en økning på 241 personer (1,8 prosent) i forhold til samme periode i fjor.

 

– At det stadig blir flere varig utenfor arbeidslivet, selv i et relativt godt arbeidsmarked, er svært bekymringsfullt og en av de største utfordringene både for NAV og generelt i Telemark fremover. Samtidig som vi ser at flere mottar uføretrygd i Telemark, har vi heldigvis en lavere vekst av uførhet enn landet ellers. I september 2013 hadde Telemark størst andel uføre i landet, nå er vi nede på den 4. høyeste andelen i Norge. Men NAV løser ikke denne oppgaven alene og er spesielt avhengig av tett og godt samarbeid med utdanning- og helsesektoren samt offentlige og private arbeidsgivere for å forebygge denne utviklingen, sier fylkesdirektør Terje Tønnessen.

 

Se vedlagt pressemelding og tall. 

 

For mer informasjon kontakt fylkesdirektør Terje Tønnessen på 915 36 846

  

Nysgjerrig på andre data for Telemark og kommunene? NAV Telemark legger fortløpende lokal statistikk, analyse og kommentarer på egen nettside: www.navtelemark.no.