Salgssjefen som velger NAV

Kompetanse på salg er viktig i framtidens arbeidsmarked, sier daglig leder i Bison TM, Jon Håvard Jensen. Han samarbeider tett med NAV for å finne nye medarbeidere som han kan utvikle videre.

Siden etableringen av BisonTM i 2016 har Jon Håvard Jensen rekruttert sju ansatte ved hjelp av NAV Arendal. Og nå er den erfarne salgslederen klar for ny jobbmesse. Denne gang håper han å kunne ansette seks nye salgstalenter. Bison TM leverer salg på ulike nivåer, og bedriften er i stadig utvikling.

-Vi har nettopp overtatt salgsledelsen for Ishavskraft i Tromsø, som er Nord Norges største strømleverandør. Det innebærer at vi følger opp deres salgsteam i Tromsø. Ishavskraft er vår største kunde i dag, forteller Jensen.

Kundeforholdet til strømleverandøren startet  med telefonsalg til nye strømkunder.  Opprinnelig ble Tromsø- bedriften betjent av fire ansatte i Bison TM i Grimstad. I dag har de et team på  11 medarbeidere i Bison.

-De fleste nye kundene får vi igjennom salg til privatmarkedet. Gjennom gode resultater  og relasjoner forsøker vi å utvikle kundeforholdet og tilby nye tjenester. Større utfordringer og variasjon i tjenestene, gjør at vi kan gi våre ansatte spennende utviklingsmuligheter, sier Jensen.

Siste jobbmesse med NAV Arendal ble holdt i 2017, da bedriften startet med møtebookinger for salgsavdelinger i større bedrifter.

Nå ser vi frem til å treffe nye jobbsøkere. Et av de viktigste kriteriene er motivasjon. Det nytter ikke å søke jobb innen salg hvis det er fordi foreldrene ønsker at de skal gjøre det. Man må ville det selv. Vi kan lære folk å selge, men motivasjonen må de ha på plass selv, sier Jensen.

Han mener salgskompetanse er viktig å ha med seg inn i framtidens arbeidsmarked.

-Alle bedrifter skal selge produktet sitt. Og salg blir stadig viktigere, sier Jensen, som har stadig økende oppdragsmengde. Den Grimstad-baserte virksomheten bistår i dag  bedrifter over hele landet med salg og markedsføring av produkter.

Jon Håvard Jensen
Jon Håvard Jensen, salgsleder ved Bison TM.