– Vinn, vinn, vinn-situasjon å samarbeide med NAV

Sport- og villmarkkjeden XXL har som mål å rekruttere 100 personer via NAV i løpet av 2017. Kjedens inkluderingsansvarlige sier samarbeidet kommer med flere fordeler.

I 2016 ble 97 ansatt av XXL gjennom NAV, og så langt i 2017 er antallet 85. Målet for Kim Skogstad, sport- og villmarkkjedens inkluderingsansvarlige, er å bryte 100-grensen før nyttår.

Han beskriver samarbeidet som en vinn, vinn, vinn-situasjon.

 – Det er vinn for oss, vinn for NAV og vinn for kandidaten, sier han.

– Gir trygghet

XXL fikk nylig inn 1100 søknader da de lyste ut stillinger til det nye varehuset på Jessheim. De har med andre ord ingen problemer med å finne arbeidskraft, men Skogstad sier det er mange fordeler for dem ved å samarbeide med NAV.

– Vi har XXL butikker rundt om i hele landet, og NAV har naturligvis kontorer rundt i hele landet. Ettersom vi jobber noenlunde likt i alle XXL-butikker med inkluderingsarbeid, har NAV også mulighet til å jobbe likt med oss. NAV sitter på et stort volum av kandidater. Vi kan enten direkte rekruttere eller teste ut gjennom arbeidstrening. Gjennom arbeidstrening får både vi og kandidat teste ut om dette er noe vi skal gå videre med, og samtidig bli godt kjent. Det mener jeg gir en trygghet for begge parter.

Vil ha nasjonal avtale

Han får støtte av Kine Ludvigsen, som er varehussjef på Jessheim.

– Det finnes ikke mer lojale ansatte enn de vi får via NAV. De er uvurderlige, sier hun.

Skogstad legger til at et naturlig steg er å utvikle avtalen til et nasjonalt nivå.

– For vår del ønsker vi en landsdekkende avtale med NAV, avslutter han.

xxl_bilde1
Kim Skogstad og Kine Ludvigsen er svært fornøyde med XXLs avtale om rekruttering med NAV. Foto: Petter Bøifot