Her er leder-tipsene til Øvre Romerikes rauseste sjef

Gaute Heimholt ble kåret til Øvre Romerikes rauseste sjef. Les hva butikksjefen på Kiwi Eidsvoll mener må til for å skape trivsel blant de ansatte og være inkluderende i rekrutteringen.

Heimholt har jobbet i Kiwi-systemet i snart 20 år, og sier det er den perfekte arbeidsplassen for ham. Sørlendingen ble nylig kåret til den rauseste sjefen på Øvre Romerike, en Facebook-kampanje i regi av NAV Akershus der hvem som helst kan stemme.

Butikksjefen jobber hardt for å skape en arbeidsplass der positivt miljø og trivsel blant de ansatte er svært viktig. Her er fem tips fra Heimholt om hvordan man lykkes som sjef.

Skape trygghet

Hos meg skal det være god takhøyde, og jeg vil at de ansatte vet at de kan komme og snakke med meg om hva det enn måtte være.

Se de ansatte

Det er veldig viktig at de ansatte vet at jeg er interessert i hvem de er, og at jeg vet hva de kan og hva de kanskje trenger hjelp til.

Bygge opp de ansatte

Da jeg var sjef i en annen Kiwi-butikk var det en 16 år gammel jente som bare jobbet annenhver lørdag. Det fungerte ikke så bra, og det synes jeg var greit at hun bare jobbet av og til. Etter at jeg tok over butikken i Eidsvoll reiste jeg tilbake til den gamle arbeidsplassen og da hadde den nye butikksjefen begynt å kåre månedens ansatt. På veggen hang det et bilde av jenta. Jeg spurte butikksjefen hvordan dette hadde skjedd, og fikk beskjed om at det handlet om å få opp selvtilliten hennes. Da gikk det opp et lys for meg.

Få med kollegene på laget

Det er veldig hyggelig å bli kåret til den rauseste sjefen på Øvre Romerike, men det er ikke noe jeg får til alene. De andre ansatte er helt supre til å ta i mot nye, og fortjener all ære.

Godt humør skaper positivitet

Å være blid og positiv gjør at det blir hyggelig å være på arbeidsplassen. Derfor må jeg være et forbilde for de andre og gjøre det jeg kan for å spre glede i arbeidstiden.

 

kiwi_gaute_bredde
Gaute Heimholt ble kåret til Øvre Romerikes rauseste sjef. Foto: Privat