Finale for Sørums rauseste sjef

Juryen har plukket ut fire sterke finalister, og nå kan du kan stemme frem din favoritt.

Jakten på Den rauseste sjefen i Sørum blir stadig mer spennende. Fra 15 nominerte, står det nå fire finalister igjen.

– Det var en vanskelig jobb for juryen å velge blant så mange gode kandidater. Det var nesten rørende å lese om så mange dyktige ledere, sier NAV-leder i Sørum, Ann Iren Fidgett. Hun sitter i juryen sammen med ordfører Marianne Grimstad Hansen og Bjørn Tore Gjerstad fra Sørum næringsforum.

Fidgett sier fellesnevneren for finalistene er at de gjør mer enn det som kreves av en god leder.

– De er ledere som ser sine medarbeidere og er opptatt av mangfold og det å gi folk en sjanse!

Her er finalistene:

  • Ragnhild Malfang, biblioteksjef Sørum kommune
  • Toril Sissel Bjørkli, daglig leder Sennerud barnehage
  • Per Tore Hellne, daglig leder Systemdrift AS
  • Ann Kristin Nyland, enhetsleder Sørum kommune

NAV Sørum er glade for at så mange sjefer tør å gi en sjanse til dem med hull i CV-en, språkutfordringer eller et handicap. En raus sjef kan skape et godt og inkluderende arbeidsmiljø på ulike måter.

Biblioteksjef Ragnhild Malfang i Sørum ønsker at de ansatte skal ha det gøy på jobb. Hun vil ha et personale som stiller opp for hverandre og verdsetter empati og nestekjærlighet.

Trygge og gode arbeidsplasser er noe Per Tore Hellne, daglig leder i Systemdrift AS, er opptatt av. Han vil at de ansatte skal føle seg satset på, og at han er tilstede og støtter når det trengs.

For å skape et godt arbeidsmiljø i Sennerud FUS barnehage, mener daglig leder Toril Sissel Bjørkli at man må kjenne de man jobber sammen med godt for å møte behovene de har.

Enhetsleder Ann-Kristin Nyland på Sørum sykehjem er opptatt av hvem de ansatte er, ikke hvor de kommer fra eller hva de har i bagasjen. Hun oppmuntrer de ansatte til å bruke kompetansen sin og være så gode de kan.

Stem dem frem

NAV-leder Ann Iren Fidgett håper at kampanjen skal inspirere enda flere sjefer til å strekke seg lenger for et inkluderende arbeidsliv.

Nå er det du som kan være med å bestemme hvem som skal bli kåret til Den rauseste sjefen i Sørum.

På kampanjens Facebook-side kan du stemme på din favoritt. Her kan du også bli bedre kjent med finalistene og deres innsats for å skape gode og inkluderende arbeidsplasser.

Avstemningen varer til 25. mai. Vinneren blir presentert under Sørumsanddagene 2. juni. 

Fakta

Den Rauseste sjefen i Sørum

Rundt 2200 mennesker er delvis eller helt uten arbeid grunnet helseproblemer eller arbeidsledighet i Sørum i dag. For å hjelpe flest mulig ut i jobb, er NAV avhengig av sjefer, ledere og arbeidsgivere som våger å gi mennesker en sjanse.

Kampanjen Den rauseste sjefen i Sørum er et samarbeidsprosjekt mellom NAV-kontoret i Sørum, Sørum kommune og Næringsforumet i Sørum. Målet er at enkeltmennesker skal få nye muligheter til jobb, og at arbeidsgivere i regionen skal utgjøre forskjell for enkeltmennesker

Finale for Den rauseste sjefen i Sørum.
Her er de fire finalistene: Per Tore Hellne, Ragnhild Malfang, Ann Kristin Nyland (nede t.v.) og Toril Sissel Bjørkli (nede t.h.). Til høyre er juryen som består av leder i Sørum Næringsforum Bjørn Tore Gjestad, ordfører Marianne Grimstad Hansen (i midten) og NAV-leder Ann Iren Fidgett.