Arbeidsgiver roser «Ta sjansen»

Steinar Trebekk hos MotorForum roser «Ta sjansen». Nå kan din bedrift melde deg på neste arrangement.

– Hvis vi skulle lyst ut en stilling på finn.no, måtte vi brukt tusenvis av kroner og fått en lang søknadsbunke vi måtte gått gjennom. Her kommer vi til dekket bord, sier Steinar Trebekk hos MotorForum.

Han var ute etter en person som skulle fylle stikkordene kundeservice, service eller lojalitet.

– Personen vi søker skal være bedriftens ansikt utad, sier Trebekk, som følte han fikk gode kandidater å prate med under arrangementet.

– Det er et kjempebra opplegg og jeg tror det er lurt av NAV å fortsette med dette. På denne måten kan man få flere lokale ansettelser, sier Trebekk.

Neste arrangement

25. april arrangeres «Ta sjansen» på NAV Ullensaker. Nå søker NAV etter arbeidsgivere.

– Dette er en unik mulighet for arbeidsgivere til å ta samfunnsansvar og samtidig rekruttere medarbeidere, sier Arnfinn Bjørshol ved NAV Arbeidslivssenter Akershus.

Arbeidsgivere som ønsker å bidra til dette arrangementet kan ta kontakt med sin IA-rådgiver i Akershus eller sende en e-post til NAV Arbeidslivssenter Akershus.

nav.arbeidslivssenter.akershus@nav.no

Idé fra NAV Hedmark

Det var NAV Eidsvoll i samarbeid med andre NAV-kontor og NAV Arbeidslivssenter Akershus som hadde invitert til det første «Ta sjansen»-arrangementet på Øvre Romerike.

–Dette kom i stand etter en idé fra NAV Hedmark. Vi ville gi et tilbud til de som står litt lengre unna arbeidslivet. Vi må ha en dreining mot de som trenger det mest. I utgangspunktet tilbyr bedriftene arbeidstrening, sier Anne Berit Granli.

Får jobbtilbud

Kristina var en av flere deltakere under det første «Ta sjansen»-arrangementet på Øvre Romerike. Hun gjennomgikk et speedintervju med Nille på NAV Eidsvoll.

– Jeg synes det gikk kjempebra. Målet mitt er å få meg en jobb. Nille hadde vært en perfekt arbeidsgiver for meg spesielt siden jeg er veldig glad i mennesker og veldig sosial, sa Kristina etter å ha vært på speedintervju hos Inge-Marie Johnsen og Linn Jeanette Dulien fra Nille.

Johnsen og Dulien hadde to kandidater på speedintervju under arrangementet på NAV Eidsvoll. Begge får tilbud om arbeidstrening/jobb i etterkant.

– Vi ordner jobb til begge, sier Johnsen og Dulien og smiler bredt.

De roser NAV for tiltaket.

– Dette er en kjempespennende måte å møte mennesker på, sier Johnsen.

ta sjansen_nav_bredde