Nyheter Oslo

Help

På denne siden finner du nyheter og reportasjer fra IA-arbeidet i Oslo. Klikk på overskriftene og les artiklene.

Fighteren

- Jeg ser ikke syk ut når jeg går på gata, men det er et under at jeg er i arbeid, sier Lars-Erik Gundersen. I 2013 fikk han den alvorlige diagnosen amyotrofisk lateralsklerose (ALS). I dag er han på arbeidstrening hos Thon Hotel Linne i Oslo.

Å kjenne dem man skal lede

- Det å behandle folk ulikt, er å behandle folk likt, sier Annette Gutkin Bernstein, leder for de to barnehagene Grønneberg og Bygården i Oslo.

NY IA-avtale signert

En ny IA-avtale for perioden 2019-2022 ble inngått den 18. desember 2018. For de bedriftene som har vært IA-virksomheter, vil dette innebære noen vesentlige endringer.

Tar sykefraværet på alvor

Arbeidslivssenterets frokostmøte «Trenger vi legen for å sykemelde» inspirerte hovedverneombudet i Sykehjemsetaten til å gjennomføre en felles kursing for alle etatens verneombud.

Avlastningssamtaler som verktøy

Én skole i Oslo har, med midler fra Arbeidslivssenteret, prøvd ut faglig ledet defusing av lærere som arbeider tett på særlig utsatte elever. Resultatene har vært inspirerende.

Sekstifire år og nyansatt

Telefonen på bordet begynner å kime. Lise Beate Strand ser på den et halvt sekund, før hun hopper opp og utbryter: «Åh, det er det hotellet hvor jeg har bestilt en masse rom! Denne MÅ jeg bare svare på!», før hun forsvinner ut av møterommet. Tilbake sitter HR-ansvarlig Torunn Ellefsen, og smiler for seg selv